З Луганщини за день евакуювали 43 людини

З Луганщини за день евакуювали 43 людини

Укрінформ
З Лисичанська, Гірського і Сєвєродонецька на Луганщині 23 травня евакуювали 43 людини, зокрема п'ятьох дітей.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Луганської ОВА, передає Укрінформ.

"Евакуювали 23 травня із Лисичанська, Гірського, Сєвєродонецька. Кожен із тих, хто зараз вже за межею Луганщини, упевнений, прийняв найважливіше в житті рішення. Врятували себе, родичів, дітей (яких сьогодні виїхало п’ятеро)", - зазначив начальник ОВА Сергій Гайдай.

Він наголосив, що під обстрілами вивозити дуже важко, але якщо завтра погодяться вдвічі більше людей – буде зроблено все, щоб всіх їх доставити у безпечне місце.

Читайте також: Загарбники без упину гатять по Сєвєродонецьку, поранена жінка

В ОВА також повідомили, що, за інформацією міського голови Олександра Стрюка, у Сєверодонецьку наразі залишилося 12-13 тисяч мешканців.

Інфраструктура міста зруйнована на 90%, в більшій чи меншій мірі пошкоджено всі електропідстанції. росіяни зараз знищують житлові будинки на околицях міста. Удень 23 травня було поранено жінку, яка йшла по воду.

Читайте також: росія застосовує на сході України тактику «випаленої землі» - Міноборони

До початку широкомасштабної російської агресії в Сєверодонецьку мешкало близько 130 тис. людей.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Фото: Луганська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-