Створення міжнародного трибуналу для рф може тривати не менш як рік – депутат

Створення міжнародного трибуналу для рф може тривати не менш як рік – депутат

Укрінформ
Процес створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування злочинів збройної агресії російської федерації в Україні може тривати не менше ніж рік.

Таку думку голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (парламентська фракція "Слуга народу") висловив в інтерв’ю Укрінформу.

Він поінформував, що робота над створення трибуналу наразі триває. Це дуже складна справа, яка потребує колосального фінансування. Окрім того, необхідно врахувати питання щодо логістики. "Потрібно створювати так, аби це був легітимний, поважний, авторитетний орган, щоб до його складу входили особистості з авторитетом у світі. Від цього залежатиме, наскільки світовою спільнотою сприйматиметься вердикт цього суду", – зауважив Мережко.

Щодо можливих термінів створення трибуналу голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва констатував: "Це не справа одного місяця і навіть не справа одного року. Мені здається, що не менше одного року. Хотів би помилитися, звісно, треба якомога швидше створювати, але це дуже складна і копітка робота".

Читайте також: Кулеба подякував депутатам Європарламенту за підтримку створення спеціального трибуналу

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Ворожі війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл, вбивають мирне населення.

Наприкінці квітня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, в якій пропонує терміново створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування злочинів воєнної агресії росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-