Відсьогодні автоперевізників штрафуватимуть за перевантаження транспорту

Відсьогодні автоперевізників штрафуватимуть за перевантаження транспорту

Укрінформ
Із 23 травня на порушників габаритно-вагових норм буде накладатися штраф згідно з чинним законодавством.

Про це повідомляє Державна служба України з безпеки на транспорті у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«22 травня завершився період тестового режиму роботи WIM-комплексів. Із 23 травня на порушників габаритно-вагових норм буде накладатися штраф згідно з чинним законодавством», – ідеться в повідомленні.

Так, за перевантаження в межах 5-10% встановленої норми сума штрафу сягне 8,5 тис. грн, від 10% до 20% — 17 тис. грн, від 20% до 30 % — 34 тис. грн, більше 30% — 51 тис. грн.

В Укртрансбезпеці наголошують, що документи для отримання дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, можна отримати в Центрах надання адміністративних послуг або відділах безпеки дорожнього руху управлінь патрульної поліції, представництвах Укравтодору.

Читайте також: Укравтодор забезпечив проїзд 31 тимчасовою переправою біля зруйнованих мостів

Як повідомлялося, до 30 червня українським перевізникам дозволено здійснювати всі двосторонні та транзитні перевезення територією Угорщини без дозволів.

Латвійська Республіка ще наприкінці березня дозволила українськам перевізникам виконувати без дозволів усі двосторонні та транзитні перевезення територією своєї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-