Жовква – про шостий пакет санкцій ЄС: Угорщина досі блокує ембарго на російську нафту

Жовква – про шостий пакет санкцій ЄС: Угорщина досі блокує ембарго на російську нафту

Укрінформ
Угорщина продовжує блокувати ухвалення шостого пакету санкцій Європейського Союзу проти російської федерації в частині нафтового ембарго.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Шостий пакет санкцій ЄС. Дискусії і в Європейській комісії, і серед держав-членів тривають і, очевидно, триватимуть на цьому тижні. На жаль, одна країна досі продовжує блокувати цей пакет санкцій продовжує блокувати конкретну санкцію, яка полягає в ембарго на постачання російської нафти», - сказав Жовква.

За його словами, керівництво ЄК й окремі лідери держав-членів ЄС докладають зусиль, аби «переконати лідера Угорської Республіки не політизувати це питання, відкинути будь-які амбіції і дійсно продемонструвати ту єдність, якою пишається ЄС».

«На жаль, від Угорщини ми чуємо поки, що спекуляції щодо тих чи інших витрат, які Угорщина буде змушена зазнати для того, щоб позбутися залежності від російської нафти. Спекулюючи тими чи іншими цифрами, насправді бачимо, що угорська сторона хоче проявляти політичний статус», – зауважив заступник глави ОП.

Читайте також: Боррель сподівається на єдність ЄС у нафтовому ембарго проти рф «якомога швидше»

Він пояснив, що низка держав наразі також мають високу залежність від російської нафти, але вже сьогодні намагаються знайти альтернативні джерела постачання нафти і газу.

«Сподіваємось, що ці дискусії будуть позитивними і врешті-решт шостий, такий уже очікуваний пакет санкцій буде прийнятий незабаром», – підкреслив Жовква.

Читайте також: Україна не допускає ухвалення шостого пакету санкцій без нафтового ембарго проти рф - Кулеба

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну США, Велика Британія, ЄС, Японія та інші країни запровадили і продовжують вводити санкції проти рф.

Країни ЄС наразі опрацьовують шостий пакет санкцій проти рф, який передбачатиме поступове запровадження ембарго на поставку до ЄС російської нафти. Під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ від 16 травня проти введення ембарго на російську нафту висловилася Угорщина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-