На відбудову звільнених територій з резервного фонду держбюджету виділили майже 1,5 мільярда

На відбудову звільнених територій з резервного фонду держбюджету виділили майже 1,5 мільярда

Укрінформ
З резервного фонду державного бюджету на відбудову звільнених від російських військ територій виділено майже 1,5 млрд гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

«З резервного фонду державного бюджету на відбудову звільнених від російських військ територій виділено майже 1,5 млрд грн. Йдеться про Житомирську, Київську, Сумську, Харківську та Чернігівську області», - зазначається в повідомленні.

У Мінрегіоні наголошують, що уряд активно працює над тим, аби процес відновлення інфраструктури громад розпочався якнайшвидше. Зокрема, вже напрацьовано ряд законодавчих актів, розроблених міністерством.

«При цьому під час відбудови маємо орієнтуватися на принцип «зробити краще, ніж було». Нові будівлі повинні, зокрема, відповідати сучасним вимогам з енергоефективності та безпеки життєдіяльності людей», – зауважив перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський.

Читайте також: Україну треба відбудовувати за воєнні репарації росії - президент Польщі

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Економічному форумі в Давосі, запросив країни світу взяти участь у відбудові України. Він зазначив, що обсяг робіт колосальний, бо рф завдала понад 0,5 трлн дол. збитків.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-