В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 3 930 цивільних – ООН

В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 3 930 цивільних – ООН

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 3 930 випадків загибелі та 4 532 випадки поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоденному повідомленні УВКПЛ, опублікованому 23 травня.

Зазначається, що серед загиблих - 1 482 чоловіка, 973 жінки, 90 дівчаток та 98 хлопчиків, а також 69 дітей та 1 218 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранено 880 чоловіків, 588 жінок, 106 дівчаток, 124 хлопчики, а також 164 дитини та 2 670 дорослих, стать яких невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька область), Ізюма (Харківська область) та Попасної (Луганська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: З України вже виїхали понад 6,5 мільйона біженців - ООН

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-