Байден - про Зеленського: Народ України має лідера, який гідний його хоробрості

Байден - про Зеленського: Народ України має лідера, який гідний його хоробрості

Укрінформ
Президент США Джо Байден вважає українського колегу Володимира Зеленського лідером, гідним хоробрості та стійкості народу України, а також назвав його дії під час війни з росією прикладом для вільних країн світу.

Про це глава Білого дому написав у статті про Зеленського для журналу Time, передає Укрінформ.

«У Президенті Зеленському народ України має лідера, який гідний його хоробрості та стійкості, у той час, як громадяни всієї країни — власники магазинів і солдати, кравці та водії вантажівок — борються за свої домівки та свободу», - написав Байден.

Президент США зауважив, що кожного разу, коли розмовляє з українським колегою, чує в його голосі «рішучість людини, яка глибоко вірить у свій обов’язок перед своїм народом і щодня має відповідальність вести свою націю у цю темну й важку годину».

Глава Білого дому додав, що країни вільного світу, натхненні прикладом Президента Зеленського, стали більш згуртованими, рішучими та цілеспрямованими, ніж будь-коли останнім часом.

Читайте також: Радник Байдена запевнив, що росії не вдасться зірвати постачання зброї до України

«За підтримки США, наших союзників та партнерів він (Зеленський – ред.) залишив свій слід в історії та довів світові, що Україна існуватиме довго, а її народ зрештою матиме демократичне майбутнє, якого він так довго бажав», - резюмував американський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, редакція журналу Time опублікувала 23 травня список 100 найвпливовіших людей планети у 2022 році.

Читайте також: Зеленський заявив, що вони з Дудою розуміють один одного «з півслова»

Серед інших у категорію «Лідери» потрапив Президент України Володимир Зеленський, якого раніше читачі Time назвали найвпливовішою людиною року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-