кремль просуває фейки про «неефективні санкції» через депутата Європарламенту

кремль просуває фейки про «неефективні санкції» через депутата Європарламенту

Укрінформ
російська пропаганда використовує хорватського депутата Європарламенту Міслава Колакушіча для поширення наративу про те, що "запроваджені проти росії санкції не зупинять війну в Україні".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Так, днями під час виступу в Європарламенті Колакушіч заявив: якщо Євросоюз справді не хоче фінансувати війну, то має запровадити санкції також і проти Сполучених Штатів Америки, що постачають зброю Україні.

Центр протидії дезінформації наголошує, що заява депутата є маніпулятивною, оскільки саме росія розв’язала війну проти українського народу та намагається загарбати чужі території.

Читайте також: росія бреше про нафтове ембарго та «заморожені Україною» переговори - добірка нових фейків

Як зазначають у ЦПД, загалом Колакушіч досить обережно просуває кремлівські тези в західному інформаційному просторі, не висловлюючи відверту підтримку російській федерації.

Зокрема депутат Європарламенту періодично ретранслює меседжі рф про "залежність Європейського Союзу від США" та дискредитує українських союзників на міжнародній арені.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівська пропаганда використовує ветерана американської розвідки Пола Пілара для нав’язування думки, що “приниження” росії санкціями зажене світ у газову пастку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-