Баканов заявляє, що свідчення Медведчука підтверджують докази СБУ

Баканов заявляє, що свідчення Медведчука підтверджують докази СБУ

Укрінформ
Свідчення Медведчука фактично підтверджують докази Служби безпеки України.

Про це в ефірі телемарафону сказав голова СБУ Іван Баканов, передає Укрінформ.

«Фактично пан Медведчук підтверджує ті докази, які зібрала Служба безпеки України, версії, які озвучувала СБУ, на підставі яких вручалася підозра як пану Медведчуку, так і пану Порошенку, а саме: у державній зраді та фінансуванні тероризму», - сказав Баканов.

Він нагадав, що йдеться про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, що по факту є, за словами Баканова, фінансуванням тероризму. А також про привласнення частини нафтопроводу «Самара – Західний напрямок».

«Тут Медведчук надав важливі свідчення, сказав багато цікавого, особливо про роль колишнього президента Петра Порошенка», - вважає Баканов.

Він додав, що Медведчук є фігурантом ще однієї справи.

«Також Віктор Медведчук фігурує в іншій справі, через антиукраїнський проєкт «Промінь». Це лише один із трьох епізодів, які розглядаються в першій кримінальній справі, по якій ми висували звинувачення пану Медведчуку. Розслідування цього проєкту скоро буде розглядатися і в суді», - зауважив очільник СБУ.

За його словами, кожна з цих справ знаходиться на різних етапах, але збір та аналіз доказів триває і не припиняється.

Читайте також: Медведчук рятує свою шкуру і готовий «заявляти» будь-що про будь-кого - «Євросолідарність»

Як повідомлялося, колишній народний депутат Верховної Ради Віктор Медведчук розповів подробиці у справах виведення з держвласності нафтопроводу «Самара – Західний напрямок» та закупівлі вугілля в «Л/ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-