На Київщині досі небезпечні тисячі квадратних кілометрів - міни можуть бути в полях та будинках

На Київщині досі небезпечні тисячі квадратних кілометрів - міни можуть бути в полях та будинках

Укрінформ
На території Київщини розміновані основні шляхи, проте у полях, приватних будинках, квартирах можуть бути нерозірвані міни.

Про це повідомив начальник головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо розмінування - працюють всі вибухотехніки і Державна служба з надзвичайних ситуацій в посиленому варіанті. Дійсно основні шляхи розміновані та обстежені відповідними спеціалістами. Але з розумінням того, скільки тривалих інтенсивних боїв відбувалися на території Київської області, ми кажемо про те, що у нас тисячі квадратних кілометрів фактично є небезпечними, бо снаряди і міни нерозірвані - залишаються заміновані поля", - сказав Нєбитов.

За його словами, практично кожного дня на Київщині фіксують, що працівники спеціальних служб або робітники сільськогосподарських підприємств підриваються на мінах і втрачають техніку. Останнім часом без загроз життю.

Читайте також: У яких парках Києва небезпечно гуляти через снаряди та міни

Щодо приватних будинків та квартир, які використовували російські військові для власних потреб, то Нєбитов наголосив, що мешканцям необхідно бути дуже уважними і перед заселенням викликати піротехніків для обстеження приміщення.

Як повідомлялося, 20 травня заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що повністю завершене розмінування доріг Київської області, а електропостачання цього регіону відновлене на 100%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-