У Харкові від початку вторгнення рф з-під завалів будівель дістали тіла понад 150 загиблих

У Харкові від початку вторгнення рф з-під завалів будівель дістали тіла понад 150 загиблих

Укрінформ
У Харкові від початку повномасштабного вторгнення з-під завалів зруйнованих загарбниками будівель рятувальники дістали тіла понад 150 загиблих.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону на каналі «Рада» заступник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Анатолій Торяник, передає Укрінформ.

«В місті Харкові нашими підрозділами вже розібрано 98 локацій, на жаль, із-під завалів вилучено більше 150 тіл загиблих. Під час оперативних робіт нашими підрозділами врятовано більше 250 харків’ян», - розповів Торяник.

Він зазначив, що найбільш постраждали у Харкові Північна Салтівка, П'ятихатки, селище Жуковського, Рогань і Горизонт. Ці райони розташовані найближче до лінії зіткнення та піддавалися масованим артилерійським обстрілам.

Жертви є і серед харківських працівників ДСНС.

«Під час подвійних обстрілів, коли наші співробітники приїздили на гасіння пожежі (яка виникала внаслідок обстрілів - ред.), і через деякий час відновлювалися обстріли, на жаль, двоє наших пожежників загинули і 7 пожежників поранено», - сказав Торяник.

Читайте також: На Харківщині російські військові викрали селищну голову

Як повідомлялося, 1 березня в облдержадміністрацію (Будинок рад) на вул. Сумській влучили 2 російські ракети. На час вибухів у будівлі знаходилися представники територіальної оборони, військові та волонтери. Розбір завалів тривав понад три тижні. Першого квітня голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що остаточна кількість жертв становить 29.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-