ІТ-бізнес передав партнеру, сам пішов до війська: у 128-й бригаді воює айтівець, що вільно володіє п'ятьма мовами

ІТ-бізнес передав партнеру, сам пішов до війська: у 128-й бригаді воює айтівець, що вільно володіє п'ятьма мовами

Укрінформ
Закарпатець Тарас, що керує підрозділом у 128-й бригаді, на війну пішов на другий день після вторгнення, до війни чоловік був успішним ІТ-бізнесменом, вільно володіє п'ятьма мовами.

Про це повідомили у Фейсбуці 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ, передає Укрінформ.

"На другий день повномасштабного вторгнення Росії ми з другом прийшли у військкомат і попросилися в Збройні Сили України. Так обидва й потрапили в 128 бригаду, правда в різні підрозділи. Я офіцер, тому очолюю невеликий підрозділ. Займаємося своєю роботою в зоні бойових дій, колектив хоч і різношерстий, але дружній, працюємо злагоджено" - розповідає військовий.

Він розповів, що до війни не мав відношення до армії. Сам із Закарпаття, батьки живуть у Бедевлі, що на Тячівщині, але зараз живе у Львові.

"Після школи вчився у Львівській політехніці, отримав диплом магістра з міжнародних відносин і водночас закінчив військову кафедру в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Якийсь час працював у Почесному консульстві Литовської Республіки у Львові. Вільно володію англійською, угорською, чеською і, звичайно, українською й російською. Можу також спілкуватися іспанською та німецькою." - розповідає Тарас.

Потім перейшов у ІТ-сферу, почав будувати кар’єру.

"Але як тільки Росія напала на Україну, ми з другом усе кинули й приїхали на Закарпаття у військкомат. ІТ-бізнес я передав своєму операційному директору, і він досі успішно функціонує. Працюють люди, отримують зарплату, сплачують податки, займаються волонтерством, допомагають армії." - акцентує боєць.

Він наголошує, що в тилу економіка має працювати.

Читайте також: Закарпатська бригада у боях захопила ворожі трофеї, зокрема новітню БМП-3

128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада — з'єднання гірської піхоти Сухопутних військ України. Бригада перебуває у складі оперативного командування «Захід»; штаб бригади розміщений в м. Мукачево, а підрозділи дислокуються на території Закарпатської області.

Фото: Фейсбук 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади - Закарпатський легіон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-