росія вже зазнала в Україні таких втрат, як СРСР в Афганістані – Міноборони Британії

росія вже зазнала в Україні таких втрат, як СРСР в Афганістані – Міноборони Британії

Укрінформ
За перші три місяці широкомасштабної агресії проти України, росія зазнала втрат серед солдат, які дорівнюють втратам Радянського Союзу за дев’ять років війни в Афганістані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«За перші три місяці своєї так званої «спеціальної військової операції» росія зазнала такої ж кількості загиблих, як і Радянський Союз під час його дев'ятирічної війни в Афганістані», - заявили у відомстві.

Зазначається, що поєднання поганої тактики на низькому рівні, обмежене повітряного прикриття території та відсутність гнучкості та командного підходу призвели до такого високого рівня втрат, який продовжує зростати під час їхнього наступу в східних областях України.

Читайте також: Після зустрічі в Рамштайні коаліція на підтримку України збільшується - Пентагон

«російське суспільство в минулому виявилося чутливим до втрат під час війн. У міру зростання втрат в Україні вони будуть ставати все більш очевидними, а невдоволення війною в суспільстві та бажання озвучити це публічно можуть зростати», - зазначили у відомстві.

Читайте також: рф перекидатиме свої сили з Маріуполя на інші напрямки без підготовки – розвідка Британії

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське військове вторгнення. Збройні сили України та Сили територіальної оборони мужньо дають відсіч російським загарбникам і завдають їм величезних втрат. США, ЄС та інші країни запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-