В Австрії активісти зайняли віллу підсанкційного друга путіна

В Австрії активісти зайняли віллу підсанкційного друга путіна

Фото
Укрінформ
В Австрії група активістів зайняла розкішну віллу на озері Аттерзее, яка належить колишньому віцепрем'єр-міністру уряду росії Ігорю Шувалову.

Про це повідомляє австрійське видання Kurier, передає Укрінформ.

"Захоплення розкішної вілли в регіоні Зальцкаммергут, яку приписують колишньому віцепрем'єру росії Ігорю Шувалову, знову поставило в центр уваги власність російських олігархів в Австрії та протест проти війни в Україні", - йдеться у статті.

Зазначається, що невідомі активісти, які "хотіли послати сигнал проти війни в України та олігархізму", проникли на віллу у віддаленому кутку на березі Аттерзее в суботу вранці, проте виявили це лише через пів дня. У будинку проходить ремонт, що також дало змогу активістам легко розмістити свої банери на фасаді. На кількох із них було написано "Солідарність з усіма біженцями та втікачами" та "Підривна війна скрізь".

Читайте також: В Італії конфіскували віллу російського ексвласника команди Формули-1

Згодом активісти, які назвали себе анархістами, поширили у соцмережах заяву, у якій засудили війну рф проти України та закликали конфіскувати будівлю для розміщення біженців, утікачів і безпритульних. Крім того, вони нарікають на те, що майже всі підходи до озера Аттерзее перебувають у приватній власності, тож закликають забезпечити вільний доступ.

Вілла розташована на території близько 2,5 га, зараз на ній ніхто не мешкає. За даними ЗМІ, навесні віллу залишив впливовий російський політик і друг путіна Ігор Шувалов, включений у список олігархів, щодо яких ЄС запровадив санкції.

Читайте також: В Італії підпалили віллу російського пропагандиста Соловйова - ЗМІ

Поліція, прибувши на місце, виявила близько десятьох активістів на території вілли і в будинку. Вони заявили, що лише власник може видворити їх звідти, однак згодом залишили територію. За даними ЗМІ, шкоди будівлі не було завдано.

Як повідомлялося, у США конфіскували майно російського олігарха Олега Дерипаски.

Фото: kurier.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-