Зеленський виступить на Всесвітньому економічному форумі у Давосі

Зеленський виступить на Всесвітньому економічному форумі у Давосі

Укрінформ
У Давосі з 22 по 26 травня проходить Всесвітній економічний форум. У понеділок очікується виступ Президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт форуму.

Перша за понад два роки очна зустріч буде присвячена темі «Переломний момент історії: Державна політика та бізнес-стратегії». На форумі розглядатимуть глобальні проблеми і пошук рішень найнагальніших викликів, включаючи поточну пандемію COVID-19, війну в Україні, геоекономічні потрясіння та зміни клімату.

Очікується, що у заходах візьмуть участь понад 50 світових лідерів, серед яких зокрема голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, генсек НАТО Єнс Столтенберг, голова МВФ Крісталіна Георгієва, президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ, канцлер ФРН Олаф Шольц, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес та інші.

Згідно з програмою форуму, основні виступи проходитимуть з 23 по 26 травня.

Зокрема, у понеділок очікується виступ у відеоформаті Президента України Володимира Зеленського.

Також на форумі виступатимуть голова МЗС Дмитро Кулеба, міністр економічного розвитку та торгівлі Юлія Свириденко, заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, мер Києва Віталій Кличко та інші.

Представників росії на офіційних заходах не буде, оскільки Всесвітній економічний форум (ВЕФ) у Давосі заморозив відносини із країною-агресором і призупинив стратегічне партнерство з російськими бізнесменами через вторгнення рф в Україну.

Читайте також: Президент: Робимо все, щоб зберігати максимальну увагу світу до України та наших потреб

Як повідомлялося, Всесвітній економічний форум (WEF) у швейцарському Давосі є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти. Через пандемію коронавірусу у 2021 році форум відбувся в онлайн-форматі. WEF-2022, який мав відбутися 17-21 січня 2022 року у швейцарському Давосі в очному форматі, перенесли на 22-26 травня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-