Цимбалюк в ОБСЄ пояснив, навіщо Україні західні винищувачі

Цимбалюк в ОБСЄ пояснив, навіщо Україні західні винищувачі

Укрінформ
Україна потребує озброєнь більшої дальності, а також винищувачів, аби мати змогу запобігати новій ескалації з боку росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Україна надзвичайно вдячна своїм партнерам за нещодавні рішення про посилення нашої самооборони. Але Україна також потребує зброї більшої дальності та винищувачів. Вони потрібні Україні, щоб захистити себе від атак і запобігти новій ескалації", - сказав він.

Дипломат наголосив, що росія нападає тільки тоді, “коли бачить слабкість, а коли бачить силу - відступає".

Він нагадав про злочини, які росіяни вчинили у Маріуполі, де їхні літаки не зустрічали перешкод з боку України: "Вони не звертають уваги на знаки на кшталт "ДІТИ" перед театрами, де ховаються цивільні".

Читайте також: Євгеній Цимбалюк, Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні

За словами Цимбалюка, є лише одна "червона лінія" – повага до людського життя, і її росія вже багато разів перетнула.

У звʼязку з цим посол закликав надати Україні більше зброї та застосувати більше санкцій проти рф, що дозволить зупинити агресора й обмежити його здатність напасти на іншу країну в майбутньому.

Очільник місії України в ОБСЄ також поінформував про терористичні атаки росії на цивільні об’єкти та мирне населення, включаючи останні обстріли житлових будинків у Харкові, Костянтинівці та Краматорську. Він звернув увагу й на прагнення рф помститися жителям визволеного Херсона, який з 20 листопада обстріляли понад 1700 разів.

"Не припиняються спроби захопити Бахмут, Вугледар та інші населені пункти. Фактично, ці міста цілеспрямовано знищуються росіянами. Це ми вже бачили раніше в Маріуполі. Вони не зважають на великі втрати зі свого боку. У деяких війнах росія втратила менше людей, ніж під Бахмутом", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Джонсон закликав США надати Україні літаки, танки й далекобійну артилерію

Також український посол нагадав про злочини, які російські військові чинять на окупованих територіях. За його словами, повідомлення про ці злочини надходитимуть, поки російський чобіт стоятиме на українській землі.

"Навіть якщо замовкнуть гармати, злочини не припиняться. Тому нам потрібне не припинення вогню, а повне виведення російських військ з території України", - підкреслив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна домовляється із союзниками про передачу бойових літаків та далекобійних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-