СБУ оголосила підозру організаторам рейдерського захоплення Бучаводоканалу

СБУ оголосила підозру організаторам рейдерського захоплення Бучаводоканалу

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ідентифікувала всіх учасників спроби рейдерського захоплення комунального підприємства «Бучаводоканал» у Київській області, серед організаторів злочину виявилося керівництво місцевого добровольчого формування, трьом з них оголошені підозри. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ

Слідством встановлено, що в серпні 2022 року десять озброєних добробатівців незаконно увірвалися на територію об’єкта водопостачання, який перебуває у комунальній власності Бучанської міської ради. Після проникнення на територію підприємства зловмисники заблокували пересування чотирьох його працівників.

Читайте також: СБУ знешкодила банду вимагачів, які тероризували жителів Дніпра

Погрожуючи фізичною розправою, рейдери не допускали комунальників до технічного обслуговування водонапірного пункту та насосів, що спричинило перебої у водозабезпеченні міста.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів, а також у штабі добровольчого формування та приміщенні міської ради правоохоронці виявили незареєстровану автоматичну зброю та понад 250 набоїв різного калібру.

Трьом організаторам рейдерського захоплення оголошена підозра за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій зловмисників за ч. 2 ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) ККУ й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ затримала чиновника Одеської військової адміністрації, який вимагав гроші з підприємців

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України знешкодила транснаціональну злочинну організацію, яка тероризувала та залякувала жителів Києва і області, діючи під виглядом добровольчих формувань. Очолював угруповання кримінальний авторитет на прізвисько «Лєший», причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств. Також серед організаторів банди були двоє громадян рф, один з яких перебуває під санкціями Ради національної безпеки і оборони України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-