ЄС та країни-члени надали Україні вже €12 мільярдів військової допомоги – Боррель

ЄС та країни-члени надали Україні вже €12 мільярдів військової допомоги – Боррель

Укрінформ
Євросоюз надав Україні вже близько 12 млрд євро військової допомоги як через Європейський фонд миру, так і державами-членами на двосторонній основі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив у четвер високий представник ЄС, віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель під час спільного засідання уряду України та Європейської комісії.

"Думаю, що ми досягаємо цифри 12 млрд євро військової допомоги", - сказав він.

За словами Борреля, ця цифра включає як 3,6 млрд євро з Європейського фонду миру, так і військову допомогу, надану на двосторонній основі державами-членами.

Він нагадав, що Євросоюз уперше у своїй історії відправляє зброю воюючій країні, як і вперше тренує на своїй території військових третьої країни.

На цьому тлі Боррель зазначив, що ЄС до кінця травня завершить тренування 15 тис. українських військовослужбовців, і планує підготувати ще 15 тис. бійців ЗСУ до кінця нинішнього року.

Високий представник ЄС запевнив, що "поставок військової техніки до України буде все більше і більше, особливо після рішення щодо постачання вам важких танків". Також він вказав на важливість поставок Україні гармат та боєприпасів до них.

Читайте також: Україна пропонує ЄС долучитися до всіх десяти пунктів Формули миру - Кулеба

"Ми маємо збільшити наші зусилля, надаючи вам стільки підтримки, стільки ви потребуєте, допоки ви не виграєте війну", - наголосив віцепрезидент Єврокомісії.

Як повідомлялося, Високий представник ЄС, віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель прибув до Києва для участі у заходах високого рівня, що відбудуться сьогодні й завтра в столиці України. Сьогодні в Києві відбудеться зустріч членів Колегії Європейської Комісії на чолі з її президентом Урсулою фон дер Ляєн з урядом України. Темами для обговорення будуть підтримка України у боротьбі проти російської агресії, координація зусиль з відновлення України, продовження ключових реформ та наближення України до членства в Європейському Союзі.

Завтра, 3 лютого, відбудеться 24-й саміт ЄС-Україна, перша зустріч такого рівня після початку російської агресії та після того, як Україна отримала статус країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-