Біля станції «Академік Вернадський» народилися близько 1300 пінгвінят

Біля станції «Академік Вернадський» народилися близько 1300 пінгвінят

Відео
Укрінформ
Біля антарктичної станції “Академік Вернадський” народилося біля 1300 дитинчат субантарктичних пінгвінів.

Як передає Укрінформ, про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Фейсбуці.

Національний антарктичний науковий центр оприлюднив ще одне відео появи на світ дитинчати пігнвінів, яке зняла біолог Марта Дзиндра. “Поки його сестричка чи братик ще чекає в яйці, це сміливе пташенятко вже вирвалося “на волю”, - додали в науковому центрі.

Навколо станції "Вернадського" нині триває справжній бебі-бум субантарктичних пінгвінів. Дорослих пінгвінів тут уже близько трьох тисяч, а малюків – біля 1300. Також є гнізда, де батьки ще висиджують яйця.

У науковому центрі нагадали, що за останні 15 років популяція субантарктичних пінгвінів на острові Галіндез суттєво зросла. Якщо 2007 року тут лише почали з'являтися перші гнізда, то 2020 їх було - 1800. Через брак місця на берегах острова пінгвінам навіть довелося заснувати нову, третю субколонію в центральній частині. Зараз на Галіндезі трохи більше 1600 гнізд.

Читайте також: На антарктичній станції «Академік Вернадський» розповіли про навалу пінгвінів

Постійний моніторинг пінгвінів дає змогу вченим чітко задокументувати факт зміни клімату в регіоні та реакцію на нього природи. Адже субантарктичні пінгвіни – теплолюбні, і на острів перемістилися лише тоді, коли умови для них тут стали комфортними. “Тож продовжуємо спостерігати за цими непересічними створіннями і ділимося з вами найцікавішими моментами”, - додали в науковому центрі.

Як повідомляв Укрінформ, у січні український науково-дослідний криголам “Ноосфера” дістався антарктичної станції “Академік Вернадський” і став на якір неподалік острова Галіндез.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-