росія може готувати нову ракетну атаку – ОК «Південь»

росія може готувати нову ракетну атаку – ОК «Південь»

Укрінформ
Корабельне угруповання військ рф у Чорному морі зменшилося, але це може свідчити про підготовку до нового ракетного удару по Україні.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Наразі вороже корабельне угруповання продовжує маневри і переформатування. Ми спостерігаємо, що зменшилася їхня кількість – станом на зараз це 10 одиниць, серед яких залишився лише один надводний ракетоносій. Решта – заведено в пункти базування", – сказала Гуменюк.

Водночас вона додала, що "це може свідчити про певну підготовку". "Ми вже не один раз спостерігали таку послідовність їхніх дій. Вони певний час грають м'язами в морі, демонструють свою присутність та імітують контроль ситуації. А потім заходять у пункти базування, як правило, готуючись до певних дій, до маневрів щодо масованого ракетного удару", – зазначила вона.

Читайте також: росія вивела у Чорне море один носій з 8 «Калібрами»

Як стверджує Гуменюк, зменшення кількості кораблів, швидше за все, не пов'язано зі штормом в морі, оскільки за погодними умовами, які є зараз, кораблі можуть триматися у морі.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок 13-ї масштабної атаки на енергооб'єкти України російські ракети поцілили у п’ять високовольтних підстанцій у центральному, південному та південно-західному регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-