МЗС Естонії викликало посла Ірану через підтримку Тегераном російської агресії в Україні

МЗС Естонії викликало посла Ірану через підтримку Тегераном російської агресії в Україні

Укрінформ
МЗС Естонії викликало посла Ірану, щоб висловити рішуче засудження підтримки Тегераном російської агресії на території України та значних порушень прав людини в Ірані.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ERR.

Як повідомили в МЗС, Естонія однозначно засуджує будь-яку підтримку росії в її агресії проти України, у тому числі рішення Ірану про постачання рф атакуючих дронів.

«Використання атакуючих дронів призвело до численних смертей серед цивільних осіб та величезної шкоди для інфраструктури України. Естонія закликає уряд Ірану повністю припинити будь-яку підтримку цієї невиправданої та неспровокованої агресії», - сказав глава зовнішньополітичного відомства Рейнсалу.

МЗС Естонії також засудило страти громадян та жителів Ірану та хвилю насильства, «яка призвела до сотень смертей».

Читайте також: Відносини між росією та Іраном будуються за принципом «хто кого перший здасть» - експерт

Як повідомлялося, раніше глава ізраїльської розвідки (Мосад) Давид Барнеа заявив, що Іран готує розширення поставок передових видів озброєнь росії.

Іран здійснив постачання значної кількості БПЛА Shahed-136 у росію, які вона використовує для атак на цивільні об'єкти в Україні. москва також прагне отримати від Тегерана балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar, здатні вражати цілі на відстані 300 км та 700 км відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-