У Молдові встановили, що в Бричанах після атаки рф впала ракета С-300

У Молдові встановили, що в Бричанах після атаки рф впала ракета С-300

Укрінформ
Фрагменти ракети, знайденої в саду неподалік Бричан 14 січня, належать системі ППО С-300.

Про це міністр внутрішніх справ Молдови Анна Ревенко повідомила на засіданні уряду, передає Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

Під час надання аргументів на користь продовження режиму надзвичайної ситуації в Молдові Ревенко зазначила, що, як і раніше, є великий ризик того, що повітряний простір Молдови перетинатимуть російські ракети, або вони «випадково падатимуть на нашу територію після того, як збивають системи ППО» .

«Останній випадок виявлення ракети на території Молдови був 14 січня 2023 року у Бричанах. У результаті попереднього розслідування з'ясували, що знайдені частини ракети є фрагментами ракети системи ППО С-300. 14 січня цього року в зоні КПП Ларга Бричанського району знайшли складові частини, які, як припускають, належать комплексу С-300», — сказала Ревенко.

Як повідомлялося, 14 січня у фруктовому саду неподалік Бричан патруль Прикордонної поліції виявив ракету.

Читайте також: Молдова запросила у союзників системи ППО

Спікер Ігор Гросу заявив трохи пізніше, що, незалежно від того, що покаже розслідування, вина лежить на росії. «Незалежно від того, яким буде висновок, будь-які ракети, польоти через Молдову, — це все вина російської федерації, яка розв'язала жахливу війну. Розслідування покаже, чи була ракета в арсеналі росії чи в системі ППО України. Але це мало що змінює. Важливо, що 24 лютого росія почала воєнне вторгнення в незалежну державу і поставила на коліна все міжнародне право. Крапка. Решту скаже прокуратура: що прилетіло, звідки прилетіло», - сказав Гросу.

14 січня, після того як росія знову завдала масованого ракетного удару по Україні, МВС Молдови повідомило про падіння уламків ракети на території країни. За даними відомства, у знайденій боєголовці ракети містилося близько 80 кг вибухової речовини. Зону оточили. У прикордонній з Україною території збільшили кількість патрулів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-