Запорізькі волонтери плетуть для військових 80 маскувальних сіток

Запорізькі волонтери плетуть для військових 80 маскувальних сіток

Фото
Укрінформ
За місяць волонтери запорізького центру "Паляниця" взялися сплести для військових 80 маскувальних сіток розміром 8 на 10 метрів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів волонтер, керівник напрямку виготовлення маскувальних сіток центру "Паляниця" Андрій Дубовик.

"Військовим для прикриття потрібні зараз сітки комбінованого кольору. Ми отримали від них замовлення на 80 сіток розміром 8 на 10 метрів. Аби виконати його в нас є місяць. Будемо намагатись все зробити, але є проблема з основою для сіток. Її робить лише одна фабрика в Україні, ще одна - в тимчасово окупованому Бердянську", - повідомив волонтер.

За його словами, аби закупити основи в українського підприємства, треба займати чергу за чотири місяці. Адже зараз є проблеми зі світлом, логістикою, і попит на продукцію досить високий.

Запорізькі волонтери "павучки" плетуть на замовлення військових 80 маскувальних сіток / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

"Ми намагались шукати за кордоном, є в Туреччині підприємство, але ще жодного разу не робили в них замовлення. Тож важко прогнозувати щось", - зазначив Дубовик.

Сітки великого розміру плетуть в шкільних спортивних залах. Долучитись до роботи може кожен.

"Щодня приходять до 35 людей. Називаємо тих, хто плете, "павучками". Одну сітку за день роблять", - додала колишня вчителька фізкультури, а нині волонтерка Валентина.

Одна з найстарших волонтерок-"павучків" - 75-річна Ніна - колись працювала на заводі "Дніпроспецсталь", потім пішла на пенсію. З початку серпня і дотепер вона виготовила 130 "кікімор" для військових. Жінка уточнила, що за зміну встигає зробити одну "кікімору".

"Хлопці приходять та дякують і за сітки, і за "кікімори". Тому й ходжу кожного дня, бо відчуваю, що воно хлопцям треба. З 9.00до 15.00 працюю", - додала Ніна.

Загалом за час повномасштабної війни запорізькі волонтери центру "Паляниця" сплели близько 2000 маскувальних сіток різного формату. Цього достатньо, аби "замаскувати" цілі гектари.

"Паляниця" – найбільший волонтерський центр Запоріжжя, що фокусується на допомозі військовим. Орім головного, має 7 районних штабів. Щодня там наближають перемогу близько 600 волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-