У боях за Соледар росія втратила більше, ніж у двох чеченських війнах - Україна в ОБСЄ

У боях за Соледар росія втратила більше, ніж у двох чеченських війнах - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Попри перевагу в живій силі, артилерії та авіації, російські війська продовжують зазнавати великих втрат в Україні - лише у боях за Соледар рф втратила більше військових, ніж у двох війнах у Чечні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Головною метою російської федерації залишається захоплення всієї території України та знищення її державності. Оскільки ворог не зміг досягти своїх стратегічних цілей у 2022 році, він перейшов до ведення війни на виснаження. На його готовність до війни на виснаження вказує мобілізація кремля та плани розширення звичайних збройних сил", - зазначила вона.

За словами Костенко, ситуація по всій лінії фронту демонструє, що навіть за переваги в кількості живої сили, артилерії та авіації російські війська не можуть досягти поставлених цілей і продовжують зазнавати великих втрат. Вона нагадала, що російська армія втратила в Україні вже понад 126 тис. військових – ця цифра "перевищує чисельність збройних сил деяких незалежних держав".

Читайте також: Сили оборони знищили вже 128 420 російських загарбників

"Лише під час битви за Соледар у Донецькій області російська федерація втратила більше військ, ніж за дві війни в Чечні", - заявила заступниця очільника української місії при ОБСЄ.

Вона додала, що, не маючи змоги перемогти ЗСУ на полі бою, росія не припиняє ракетний терор проти цивільного населення України. "Загрузнувши в районі Бахмута, Авдіївки, Новопавлівки та Лимана, російські війська намагаються зламати український дух до боротьби, ведучи невибіркові обстріли мирних населених пунктів з використанням усіх наявних видів озброєння – ракет, снарядів та некерованих боєприпасів", - сказала Костенко.

Жорстокість і невибірковість атак, наголосила вона, залишаються характерною рисою російської військової тактики: "Численні населені пункти в Україні були просто зрівняні з землею, а сотні міст і сіл змінені до невпізнання через постійні обстріли з боку російських військ".

Читайте також: У Бахмуті залишається близько 200 дітей

Заступниця очільника місії України при ОБСЄ вказала, що війна на виснаження, яку веде кремль, є "незаконною та нелюдською війною, що суперечить самим основам міжнародного гуманітарного права" і має бути негайно зупинена рішучими діями всієї міжнародної спільноти".

Як повідомляв Укрінформ, в американському аналітичному центрі “Інститут вивчення війни” (ISW) заявили, що російська пропаганда перебільшує значення Соледара, захоплення якого може стати для рф "пірровою перемогою" і призвести до кульмінації деградації військ рф під Бахмутом.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-