Китай і росія не дають Радбезу ООН вплинути на Північну Корею - постпред США

Китай і росія не дають Радбезу ООН вплинути на Північну Корею - постпред США

Укрінформ
Попри наполегливі спроби США та багатьох інших членів Ради Безпеки ООН притягти до відповідальності Північну Корею за її підривну активність, Пекін і москва роблять усе, аби цього не допустити.

Про це  на брифінгу в Державному департаменті США заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми наполегливо добивалися в Раді Безпеки рішень, які засуджують дії КНДР. Як відомо, і Китай, і росія послідовно захищають Північну Корею від рішень Ради Безпеки ООН. Вони мають право вето, і вони цим правом скористалися», - зазначила Томас-Грінфілд.

Читайте також: КНДР заперечує постачання зброї в рф, навіть після доказів США

Вона вказала, що решта 13 членів РБ ООН зберігають послідовну позицію та мають намір домогтися відповідної реакції із засудженням дій Північної Кореї.

«Ми продовжимо працювати над цим, особливо коли бачимо, що КНДР проводить дедалі більше випробувань», - запевнила представниця Сполучених Штатів при ООН.

Читайте також: росія продовжує звертатися до Ірану та КНДР через брак власних ракет – заступниця Блінкена

Як повідомлялося, Північна Корея продовжує проводити ракетні випробування попри резолюції Ради Безпеки ООН. У січні США передали в Комітет Радбезу з питань санкцій проти КНДР докази постачання північнокорейським режимом зброї російській ПВК «Вагнер» для застосування у війні рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-