У Франції прогнозують нову хвилю COVID-19 вже цієї осені

У Франції прогнозують нову хвилю COVID-19 вже цієї осені

Укрінформ
Президент французького Комітету з моніторингу та прогнозування ризиків для здоров’я, професор імунології Бріжит Отран заявляє, що епідемія COVID-19 не завершилася, і прогнозує складну в цьому сенсі осінь.

Про це повідомляє телеканал BFMTV, передає Укрінформ.

“Найбільш вірогідний сценарій - пік епідемії на початку навчального року. Чи це буде пов’язано з новим варіантом, чи з поверненням холодів? Ми не віщуни, але майже точно буде хвиля восени”, – заявила Отран.

За її словами, це не означає збільшення смертей або серйозності хвороби, оскільки ще є “важелі активації” для боротьби з вірусом, зокрема, в країні ще залишається дуже багато невакцинованих чи неревакцинованих людей.

Читайте також: У Києві за тиждень виявили 316 випадків коронавірусу

Отран зазначила, що, за останніми зведеними даними, щонайменше 79,6% французів отримали всі необхідні дози, але нинішні темпи вакцинації є занадто повільними. Тож очолюваний нею Комітет консультуватиме уряд щодо розширення доступу до ліків і вакцин.

Читайте також: Дружина Байдена захворіла на COVID-19

Як повідомлялося, Велика Британія стане першою у світі країною, що затвердить використання вакцини, спрямованої на захист від різних COVID-штамів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-