«Міфічний конфлікт»: у Міноборони спростували черговий фейк рф

«Міфічний конфлікт»: у Міноборони спростували черговий фейк рф

Укрінформ
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр спростувала фейки про конфлікт між вищими органами військово-політичного керівництва України, що вкотре поширюються в інформаційному просторі, та пояснила особливості дії російської інформаційної зброї.

Як передає Укрінформ, про це вона написала в Телеграмі.

За інформацією Маляр, в інформаційному просторі росії та України знову розповсюджується наратив, який деструктивно впливає на наступальний потенціал українського суспільства. Так, ідеться про вигаданий ворожими підрозділами інформаційно-психологічних операцій міфічний конфлікт між вищими органами військово-політичного керівництва, а саме протистояння Генерального штабу Збройних сил України з Офісом Президента та Міністерством оборони.

"Як правило, цей наратив розповсюджується в telegram-каналах та ЗМІ, втім, не лише російських. Цей наратив підхоплюють і деякі українські ресурси та спікери", – зауважила представниця Міноборони.

За її словами, тактичною метою цієї інформаційної операції ворога є максимальне розповсюдження потрібної йому ідеї, виклик емоційної реакції на неї і, як наслідок, маніпуляція сприйняттям подій загалом.

Оперативна мета – створити конфлікт усередині військово-політичного керівництва України та всередині суспільства. Стратегічна мета – ослабити центр прийняття державних рішень, а також оборонний і наступальний потенціал українського суспільства.

Читайте також: Лице з ознаками дефолту: дайджест пропаганди рф за 16 серпня

"Простими словами: якщо ми всі між собою пересваримось – нас легше зламати і завоювати. Цього ворог і добивається", – пояснила Маляр.

Характерною рисою таких повідомлень є також невизначеність і неоднозначність їх джерела: на кшталт “неназвана особа з Офісу Президента” або “наше джерело в Міністерстві оборони”.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня росія розпочала новий етап інформаційних спецоперацій, щоб посіяти панічні настрої в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-