Загарбники змушені вкотре перенести псевдореферендум на Херсонщині

Загарбники змушені вкотре перенести псевдореферендум на Херсонщині

Укрінформ
Заява окупантів на Херсонщині про необхідність проведення "референдуму" одночасно з "днр" може бути сигналом про те, що загарбники змушені вкотре перенести його терміни.

Про це повідомив у Телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Заява окупаційної влади на Херсонщині про необхідність проведення "референдуму" одночасно з "днр", після "звільнення" всієї території Донецької області, є сигналом про те, що орки, можливо, змушені вкотре перенести терміни проведення "референдуму", - написав заступник голови облради.

Він зазначив, що для цього є причини: відсутність підтримки населення, нездатність сформувати хоча б мінімальну кількість виборчих комісій, розуміння того, що шоу виходить відверто убогим. І є ще одна ймовірна причина – страх політичних наслідків, коли після проведення шоу та фактично анексії Херсонської області ЗСУ деокупує регіон.

За словами Соболевського, ворогам доведеться змиритися з втратою вже нібито "своїх" територій. "Якщо це так, то вони вже розуміють, як розвиватимуться події в області, і що окупантам, що "загостилися", настав час збирати речі або ж готуватися до смерті", - зауважив заступник голови обради.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники бояться, що вони не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона, оскільки ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, мости непридатні для використання, частина військового командування рф вже вибралася з обласного центру.

Херсонський колаборант Стремоусов раніше заявляв, що в області вже готуються до «референдуму» про приєднання до росії, та навіть оголосив його результат.

Читайте також: Дату псевдореферендуму в «днр» не можуть обрати через невдачі на фронті - британська розвідка

У Херсонській області російські загарбники перевіряли будинки навколо місць проведення «референдуму». Через підготовку до нього війська рф посилили терор і фільтраційні процедури для херсонців.

Наразі на тимчасово захопленій території Херсонщини агресор не відмовився від планів проведення «референдуму», у Херсоні перебувають російські політтехнологи, населення області не підтримує процес організації «референдуму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-