Україна не втратила жодної установки HIMARS – Резніков

Україна не втратила жодної установки HIMARS – Резніков

Укрінформ
Збройні сили України не втратили жодної установки HIMARS, а всі заяви росіян про знищення цих ракетних систем є вигадкою.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Голосу Америки заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Абсолютно відповідально можу сказати: жодного HIMARS не втрачено. Тому, коли ви читаєте в російських ЗМІ або соцмережах, що солдат Іванов з "калашниковим" увірвався і побачив вантажівку, в якій він знищив автоматом "калашникова" одночасно 12 HIMARS, можете просто посміятися, покрутити (біля скроні - ред.) і сказати – ну така у них система пропаганди. Це дурня», – сказав Резніков.

Перші ракетні системи HIMARS Україна отримала від США у червні. Їх застосування дозволило Збройним силам України істотно змінити ситуацію на фронті, знищивши велику кількість складів з боєприпасами противника та пошкодивши його логістичні ланцюжки.

З часів появи HIMARS в Україні міністерство оборони рф та російські ЗМІ неодноразово заявляли про знищення цих ракетних установок, однак жодне з цих повідомлень не знайшло підтвердження фактами.

Читайте також: HIMARS кому?»: як соцмережі відреагували на вибухи у Новофедорівці

Як повідомляв Укрінформ, в липні голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що навчання із бойового застосування та обслуговування ракетних систем залпового вогню HIMARS пройшли щонайменше 200 українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-