Посол Британії відвідала Чернігів

Посол Британії відвідала Чернігів

Фото
Укрінформ
Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс у середу відвідала Чернігів.

Про це повідомляє Чернігівська міськрада, передає Укрінформ.

"Велика Британія підтримує Україну і продовжуватиме це робити надалі. Мені здається, що такі країни як наші повинні співпрацювати як на рівні центральної влади, так і з органами місцевої влади та допомагати їм, зокрема в тих сферах, де наша країна має колосальний досвід. Саме тому я сьогодні до вас і приїхала", - сказала Сіммонс.

Посол Британії відвідала Чернігів / Фото: Пресслужба Чернігівської міської ради

Чернігівський голова під час спілкування висловив думку, що на сьогодні головне завдання, довкола вирішення якого має об'єднатися вся Україна, всі рівні влади, партнери у світі, залишається незмінним - перемога над росією і повернення всіх українських земель.

Водночас перед Черніговом нині стоїть завдання оперативно відновлювати місто — забезпечити постраждалих дахом над головою, увійти вчасно в опалювальний сезон, впровадити низку заходів, які посилять обороноздатність міста. Впливає на темпи вирішення цих питань економічна ситуація в країні.

Читайте також: Чеська компанія допоможе ремонтувати квартири чернігівців

"За оцінками Київської школи економіки, загальна сума збитків - житлу, бізнесу і критичній інфраструктурі Чернігова — 4,2 млрд доларів. Натомість економіка зазнала різкого падіння, бізнес-активність знизилась, надходження податків до бюджету скоротилося. Наше місто, як і країна, потребує зовнішньої фінансової підтримки, адже власних ресурсів не вистачає, а держава насамперед спрямовує сили на сферу оборони, зважаючи, що війна триває", - зазначив Атрошенко.

Серед напрямків, які потребують допомоги з відновленням, міський голова назвав три пріоритетних: житло, критична інфраструктура та бізнес. Стосовно останнього, то, на думку Атрошенка, на цю тему між бізнесом та центральною владою має вестися діалог і надаватися останніми колосальна підтримка, в тому числі в частині пільг.

Чернігів готовий прийняти допомогу в питанні відновлення пошкодженого приватного житла. А наразі, не маючи часу на очікування, місто виділяє кошти з власного бюджету на ремонт житла. Прийняті відповідні програми й для багатоквартирних будинків, і для приватних. Загалом на це спрямують близько 250 млн грн, не дивлячись на недонадходження в міський бюджет.

На зустрічі обговорювалися конкретні проєкти, з якими може допомогти Велика Британія інфраструктури, будівництва сміттєпереробного заводу, відновлення розбитого російськими військовими комунального транспорту.

Читайте також: Франція допоможе розмінувати Чернігівщину

Звернувся Владислав Атрошенко і до посла Мелінди Сіммонс з проханням сприяти налагодженню партнерських відносин між Черніговом та одним із міст Великої Британії.

Чернігів на сьогодні - одне з найбільш зруйнованих міст України після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-