У Нідерландах через пташиний грип знищили ще 24 тисячі курей

У Нідерландах через пташиний грип знищили ще 24 тисячі курей

Укрінформ
На нідерландській птахофабриці у місті Маурік через пташиний грип знищено 24 тисячі курей. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“У місті Маурік, що в нідерландській провінції Ґелдерланд, на птахофабриці з 24 тис. курей був діагностований пташиний грип. Щоб запобігти поширенню вірусу, їх усіх було знищено”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, на думку експертів, імовірність зараження в цьому регіоні невелика. Важливим фактором є те, що в одно- та трикілометровій зоні інфікованої птахофабрики інших птахофабрик немає. У 10-кілометровій зоні розташовано дев’ять птахофабрик, одна з яких – пакувальна. Там сортують і пакують яйця.

Експертна група має зібратися вже наступного тижня для обговорення ситуації та оцінки ризиків.

Як повідомляв Укрінформ, цього року Нідерланди переживають важкий і тривалий сезон пташиного грипу. На птахофабриках країни вже знищено щонайменше 81 тис. курей.

Читайте також: У Китаї зафіксували перший випадок зараження людини вірусом пташиного грипу H3N8

Пташиний грип був діагностований на птахофабриці в селі Шоре у провінції Зеландія. За даними Міністерства сільського господарства, природи та якості продуктів харчування, всього близько 76 тис. курей було знищено.

Також пташиний грип був зафіксований на птахофабриці в місті Люнтерен у провінції Ґелдерланд. Там усі 5 тис. курей були забиті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-