Психологи з Києва пройшли навчання в Ізраїлі для роботи з ветеранами

Психологи з Києва пройшли навчання в Ізраїлі для роботи з ветеранами

Фото
Укрінформ
Психологи різних служб Києва пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

"Перші 15 психологів вже повернулися з навчання і зможуть не тільки допомагати постраждалим, а й навчити своїх колег. Я дякую посольству Ізраїлю за сприяння в організації цього навчання. Маємо надію, що спільно ми зможемо продовжити подібні навчання для наших фахівців», - сказала Хонда.

Київські психологи пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition / Фото: Офіційний портал Києва

Програма навчання передбачала відвідування лекцій та Центрів стресостійкості, практику в Zoo-терапії, хібукі-терапії, а також роботу з військовими, освоєння особливостей реабілітації поранених військових і методів роботи з дітьми та людьми похилого віку.

Фахівці також відвідували лікарні, ознайомилися з медичною та психологічною допомогою в перші хвилини після обстрілів Хайфи минулого року, дослідили місце, де був розгорнутий пункт надання першою допомоги постраждалим.

Читайте також: Для регіонів підготували майже 70 фахівців з надання психологічної допомоги дітям

Як підкреслив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, співпраця з українськими "офіцерами душевного здоров'я" триватиме.

Як повідомлялося, психологи зі структур Міністерства внутрішніх справ розпочали курс навчання основ самодопомоги та допомоги ближньому в кризових ситуаціях, який проводять фахівці ізраїльської організації Israel Trauma Coalition.

Навчання було організовано на розвиток домовленостей першої леді України Олени Зеленської та першої леді Ізраїлю Міхаль Герцог та в межах роботи над створенням і впровадженням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-