Як отримати актуальну інформацію про військовополоненого або заручника

Як отримати актуальну інформацію про військовополоненого або заручника

Інфографіка
Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили способи отримання інформації про військовополоненого або цивільного заручника у ворожому полоні.

Про це повідомляє Мінреінтеграції у Телеграмі, передає Укрінформ. 

«Після надання інформації до Національного інформаційного бюро у будь-який зручний для вас спосіб дані стосовно вашої рідної людини відразу потрапляють у Реєстр НІБ. Для перевірки наявної інформації з реєстру було створено різні формати комунікації, які можна переглянути на інфографіці або знайти на сайті nib.gov.ua» - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Повернути імена усім безвісти зниклим воїнам: у ЗСУ започаткують проєкт «На щиті»

У Мінреінтеграції зазначили, що нині функціонує Telegram-чатбот. Він зручний тим, що людина може самостійно дізнатися інформацію без допомоги оператора, а також скористатися ним у разі відсутності мобільного зв’язку.

Також можна зателефонувати на «гарячу» лінію 1648 або надіслати запит на е-пошту.

Як повідомлялося, Національне інформаційне бюро діє відповідно до Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими та про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року та консолідує всю інформацію стосовно кожної людини, яка зникла внаслідок воєнних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-