У МЗС закликали уряд Німеччини відреагувати на наративи російської пропаганди в Deutsche Welle

У МЗС закликали уряд Німеччини відреагувати на наративи російської пропаганди в Deutsche Welle

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликало уряд Німеччини відреагувати на наративи російської пропаганди, які поширюються в матеріалах російської служби Deutsche Welle.

Про це йдеться у дописі речника МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко навів скріни публікацій DW, де цитуються російські законодавчі ініціативи на кшталт «Визнати Україну терористичною державою» та коментарі російських політологів, що «один промах українських захисників може спровокувати ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС», «заборона на в’їзд росіян на Захід не допоможе перемогти Путіна». Окрім того, речник звернув увагу на публікацію «Vogue спростував чутки про публікацію фото Адольфа Гітлера та Єви Браун» і фото нацистського фюрера поряд з обкладинкою із зображенням президентського подружжя.

Читайте також: У поліції Австрії відреагували на кремлівські наративи під час семінару про Україну – посол

«Подібні маніпуляції поширюють не лише російські офіційні особи та пропагандисти, а й російська служба німецького Deutsche Welle. Нагадаю, що DW – це державна структура, яка фінансується німецькими платниками податків. Наразі нам не зрозуміло, чому російська служба німецького мовника підіграє російській пропаганді, маніпулює цитатами та здійснює підміну понять щодо причин та наслідків агресії росії проти України», - зазначив речник МЗС.

Ніколенко нагадав, що через загрози, які становить російська дезінформація, німецький уряд уже обмежив діяльність на території ФРН каналу російської пропаганди RT.

«І ми закликаємо німецьких партнерів відреагувати на наративи російської пропаганди, які поширюються в матеріалах DW», - заявив він.

Читайте також: Козир для російської пропаганди: як кремль використовує скандальний звіт Amnesty International

Як повідомлялося, 2 лютого Комісія з ліцензування та нагляду за органами ЗМІ Німеччини заборонила мовлення на території країни телевізійної програми RT DE (Russia Today Deutschland).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-