Раді пропонують розширити перелік підстав звільнення з військової служби під час воєнного стану

Раді пропонують розширити перелік підстав звільнення з військової служби під час воєнного стану

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» щодо додаткових підстав звільнення з військової служби під час дії режиму воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті парламенту.

Текст законопроєкту та супровідні документи поки не оприлюднені, але зазначається, що вони вже передані на розгляд керівництва ВР.

Ініціаторами законопроєкту виступили народні депутати Олексій Гончаренко, Сергій Рахманін та Роман Костенко.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжили ще на 30 діб - до 25 квітня, потім - до 25 травня.

Читайте також: Рада передбачила арешт для військових, які вчинили воєнні злочини – перелік статей

Також 24 лютого указом Президента в Україні оголошено загальну мобілізацію. Вона проводиться протягом 90 діб від дня набрання чинності указом.

22 травня Верховна Рада за поданням Президента України Володимира Зеленського продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації на 90 діб – до 23 серпня.

12 серпня Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради два законопроєкти – про продовження із 23 серпня строку дії воєнного стану та про продовження проведення загальної мобілізації на 90 діб. Верховна Рада України 15 серпня продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб - до 21 листопада 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-