МОЗ передало благодійному фонду «Солом’янські котики» 6 тисяч аптечок для ЗСУ

МОЗ передало благодійному фонду «Солом’янські котики» 6 тисяч аптечок для ЗСУ

Фото
Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я передало 6 тисяч індивідуальних аптечок благодійному фонду «Солом’янські котики», який щотижня організує тренінги, на яких військові опановують тактичну медицину, а цивільні навчаються домедичної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

"Укомплектовані аптечки військові отримають після проходження тренінгу. Ці аптечки мають все необхідне для порятунку власного життя та життя побратимів", - йдеться в повідомленні.

Заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич зазначила, що якісна аптечка є запорукою своєчасної та ефективної допомоги.

"Вкрай важливо мати практичні навички й знати, як користуватися всіма компонентами, тому міністерство всіляко заохочує і підтримує команди волонтерів, для яких пріоритетом є попереднє навчання", - наголосила вона.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що мав досвід спілкування з військовим, який самостійно наклав собі турнікет при перебитій стегновій артерії та черепно-мозковій травмі.

Читайте також: У латвійському реабілітаційному центрі «Вайварі» пройдуть лікування 12 воїнів ЗСУ

"Вчасно здобуті знання, укомплектована аптечка і неймовірна сила духу врятували воїну життя", - наголосив очільник МОЗ.

"Солом'янські котики" — це благодійний фонд, який допомагає захисникам та захисницям, силовикам, рятувальникам і цивільним. Головними напрямами роботи є тактична медицина та гуманітарне розмінування.

Наразі інструктори установи навчили та забезпечили якісними аптечками понад 10 000 захисників та захисниць у прифронтових областях України.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-