Генпрокурор обговорив із групою The Elders відновлення міжнародного правопорядку

Генпрокурор обговорив із групою The Elders відновлення міжнародного правопорядку

Укрінформ
Генпрокурор Андрій Костін обговорив із представниками групи світових лідерів The Elders Пан Гі Муном та Хуаном Мануелем Сантосом Кальдероном застосування всіх механізмів для відновлення справедливості на міжнародній арені.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, передає Укрінформ.

Під час зустрічі Генпрокурор окреслив пріоритетні напрями роботи відомства щодо захисту прав людини та відновлення міжнародного правопорядку, які порушила агресія рф.

«Наша ключова мета – відновлення справедливості як результат ефективної роботи прокурорів у скоординованій співпраці з міжнародними партнерами. Для досягнення поставлених цілей ми потребуємо синергійної кооперації та комплексних підходів. Зі свого боку ми зробимо все від нас залежне, щоб перемогти на цьому фронті, спираючись на підтримку міжнародних інституцій та експертів», - заявив Костін.

Читайте також: Українці збирають підписи під електронною петицією щодо звільнення цивільних заручників

Своєю чергою заступник голови The Elders Пан Гі Мун висловив солідарність з українським народом. Водночас Хуан Мануель Сантос Кальдерон додав, що світ має зробити все можливе, щоб допомогти народу України жити в мирі, гідності та свободі, а в центрі відновлення справедливості мають бути потерпілі.

Представники The Elders висловили підтримку українському народу у його боротьбі за мир та права людини та погодилися з необхідністю застосовувати всі доступні механізми для відновлення правопорядку і притягнення винних до відповідальності.

Пан і Сантос зауважили, що група світових лідерів вже закликала до створення спеціального кримінального трибуналу для розслідування злочину агресії в Україні та притягнення до відповідальності керівника країни-агресора, яка вторглася на суверенну територію.

Читайте також: ОБСЄ займеться порушенням прав людини в росії

Як повідомлялося, 16 серпня Президент Володимир Зеленський провів зустріч із представниками групи світових лідерів The Elders – колишнім Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і експрезидентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом Кальдероном.

The Elders - група світових лідерів, яка утворилася на початку XXI століття з метою вирішення глобальних проблем та зловживання правами людини.

Фото: Офіс Генпрокурора, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-