Справа ексспівробітника СБУ, який командував «внутрішніми військами днр», пішла до суду

Справа ексспівробітника СБУ, який командував «внутрішніми військами днр», пішла до суду

Фото
Укрінформ
СБУ завершила досудове розслідування щодо свого колишнього співробітника, який на початку антитерористичної операції на сході України приєднався до незаконних збройних формувань так званої «днр», зокрема до угруповання «Восток».

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

"Обвинувальний акт щодо зловмисника направлено до суду. Тривають комплексні заходи для встановлення його місцезнаходження і притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави", - зазначають у спецслужбі.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

За даними слідства, обвинувачений Василь Бовсуновський (позивний «Кабан») здійснював розвідувально-підривну діяльність та обстрілював позиції сил АТО. Згодом ватажки терористів призначили його командиром «військової частини №5002 внутрішніх військ мвд днр». Там зловмисник організував проведення спеціальної бойової підготовки та прокремлівського «виховання» підлеглих.

На початку повномасштабного вторгнення рф підпорядковані йому підрозділи увійшли до складу окупаційних угруповань на східному напрямку.

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини

У межах спеціального досудового розслідування слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України та оголосили у загальнодержавний розшук.

Як повідомлялося, у Рівненській області затримали агента фсб, який коригував ракетні удари по Запоріжжю в обмін на «керівну посаду» у разі захоплення міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-