На Тернопільщині створили тактильну модель Збаразького замку

На Тернопільщині створили тактильну модель Збаразького замку

Укрінформ
Модель пам’ятки архітектури XVII століття – Збаразького замку на Тернопільщині – встановили неподалік входу до фортифікаційної споруди.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця генерального директора Національного заповідника «Замки Тернопілля» Тетяна Думська.

«Минулого року наш заповідник виграв грант Українського культурного фонду «Доторкнись – відчуй – пізнай». Мета проєкту – створити необхідні умови для відвідування людьми з вадами зору пам’ятки архітектури національного значення – замку у Збаражі. У межах його реалізації встановили тактильну модель замку, яка допоможе людям з вадами зору краще осягнути усю граціозність та красу замкових оборонних споруд із палацом, створених у XVII столітті за проєктом знаменитого італійського архітектора Вінченцо Скамоцці», – розповіла Думська.

Також, за її словами, видано буклети та спеціалізоване видання шрифтом Брайля «Замки Тернопілля: путівник для особливого туриста».

Як повідомляв Укрінформ, замок у Збаражі – один із найкраще відновлених замків Західної України. Він добре збережений, в казематах та палаці сьогодні діє понад 20 виставкових залів. Торік тут упровадили низку інновацій, мета яких – створити комфортні умови для туристів, екскурсантів з вадами зору, які відвідують замок. Зокрема, облаштували пандуси, тактильні накладки на доріжки, встановили спеціальні знаки, звукові маячки, мнемосхеми замкової території.

Також для відвідувачів з вадами зору підготували спеціальні вказівники, інформаційні матеріали про замок.

Фото: пресслужба Національного заповідника «Замки Тернопілля»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-