У курортній Ворохті новорічно-різдвяні свята зустріли близько 10 тисяч туристів

У курортній Ворохті новорічно-різдвяні свята зустріли близько 10 тисяч туристів

Укрінформ
Ворохту, що на Івано-Франківщині, для відпочинку на зимові свята обрали близько 10 тисяч туристів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила головний спеціаліст із питань туризму Ворохтянської ТГ Наталя Блага.

«Новорічно-різдвяні свята у Ворохтянській громаді зустріли близько 10 тисяч туристів. На Новий рік завантаженість у наших готелях та зелених садибах була майже 100%, трохи менше, до 60%, – на Різдво», – сказала посадовиця.

Вона зауважила, що новорічно-різдвяний період у Ворохтянській громаді – найпопулярніший серед гостей. Відтак, ціни на проживання в готелях та зелених садибах у цей період вищі, ніж зазвичай. Відпочинок тут пропонували від 250 грн на добу з особи і більше. З 10 січня їх знизять орієнтовно на 30%.

«Новорічно-різдвяний сезон у нас був успішним. Адже  Укрзалізниця збільшила кількість поїздів, якими можна до нас дістатися», – розповіла Блага.

Вона додала, що найпопулярнішими атракціями для туристів у Ворохті залишаються  чотири залізничні кам’яні мости-віадуки та гірськолижна гірка для дітей і початківців–лижників.

На території Ворохтянської ТГ працюють близько 300 зелених садиб та готелів.

Як повідомляв Укрінформ, цього сезону у Ворохті запрацювали нові туристичні маршрути – зимовий похід на гору Магура та на полонину Борсучину, де туристам пропонують катання на санях з кіньми.  

Раніше Ворохтянська громада розробила власний туристичний бренд із вказівником у формі лижі та гуцульськими символами. Слоган бренду – «Скочимо до Ворохти».

Ворохта – селище міського типу в Івано-Франківській області. Розміщене на висоті 850 метрів над рівнем моря, на річці Прут, майже з усіх сторін оточене горами і лісами. Курорт Ворохта – центр підготовки українських спортсменів зі стрибків із трампліна, біатлону, лижних перегонів.

До Ворохтянської громади входять селище Ворохта та село Татарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-