У Меджибізькій фортеці створюють «Палац європейських історій»

У Меджибізькій фортеці створюють «Палац європейських історій»

Укрінформ
На Хмельниччині у палаці Сенявських, що входить до Державного історико-культурного заповідника «Меджибіж», створюють «Палац європейських історій».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт «Є».

«Фортеця у Меджибожі продовжує змінюватися: тривають протиаварійні та реставраційні роботи на об’єктах заповідника. Цього року з обласного бюджету на реставрацію у Меджибізькій фортеці виділили 5,8 мільйона гривень. Понад 2 мільйони вже освоїли… Основні роботи наразі проводять у палаці Сенявських, який, власне, за музейною концепцією, має стати «Палацом європейських історій», – йдеться у повідомленні.

Наразі в палаці Сенявських облаштовують постійний дах, проводять тинькування верхньої частини та стін палацу, впорядковують підлогу в підземеллі та на першому поверсі, а також планують встановити зовнішні вікна і двері.

Читайте також: Фотоподорож: Самчики – село з «маленьким Версалем» і власним розписом

Зазначається, що палац відтворюють за давніми зображеннями.

«Ми маємо велику колекцію іконографії. Це і гравюри ХІХ століття, фотографії кінця ХІХ – початку ХХ століття, тож кожен елемент був розроблений проєктантами та реставраторами саме так, як це було раніше», – зазначив директор заповідника Олег Погорілець.

У процесі музеєфікації кожен поверх палацу Сенявських матиме свою історію та розповідатиме відвідувачам, як він змінювався і хто там проживав.

За словами Погорільця, знайдені фрагменти порталу парадного входу до палацу також музеєфікують та створять макет будівлі станом на XVI ст.

Меджибізька фортеця – пам’ятка фортифікаційної архітектури XVI століття, створена в стилі Ренесансу. Розташована в селищі Меджибіж Хмельницької області, у верхів’ях Південного Бугу, за 30 км на схід від міста Хмельницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-