Ткаченко обговорив стан Аккерманської фортеці з головою Одеської ОДА

Ткаченко обговорив стан Аккерманської фортеці з головою Одеської ОДА

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Одесі обговорив з головою облдержадміністрації Сергієм Гриневецьким аварійний стан деяких об’єктів Аккерманської фортеці та питання щодо її реставрації.

Про це глава МКІП написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Разом із Сергієм Гриневецьким обговорювали нагальну проблему – аварійний стан деяких об’єктів Аккерманської фортеці. Документи на отримання фінансування з резервного фонду вже подано на Кабмін. МКІП тримає руку на пульсі", - написав Ткаченко.

За його словами, обговорювалися також питання щодо реставрації фортеці.

"Це як другий етап робіт. У тому числі завершення археологічних розкопок, які там вже давно розпочаті", - зазначив міністр.

Він зауважив, що під час зустрічі відбулася розмова й щодо об’єктів Одеської області, поданих на "Велику реставрацію": Одеську філармонію, Музей західного і східного мистецтва та інші перспективні об’єкти.

"Є ті, що 100% варті, аби там цього року розпочалась "Велика реставрація". А наступного – продовжилась. Найближчим часом буде прийнято розпорядження, яке оголосить про внесення до списку декількох об’єктів Одещини", - наголосив очільник МКІП.

За його словами, важливою темою на зустрічі стало створення музею сучасного мистецтва імені Олександра Ройтбурда.

Читайте також: Одеському художньому музею пропонують надати статус національного

"У цьому ми об'єднуємо зусилля з ОДА. Новини будуть вже незабаром", - запевнив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, у межах проєкту «Велика реставрація» наразі відновлювальні роботи відбуваються на 36 об'єктах культурної спадщини. У серпні до програми додали ще сім проєктів.

Програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та має на меті перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними «магнітами».

Фото: Олександр Ткаченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-