У Чернігові на капітально відремонтований Вал повертають гармати

У Чернігові на капітально відремонтований Вал повертають гармати

Фото
Укрінформ
У Чернігові на капітально відремонтований Вал стародавнього Дитинця повертають тимчасово прибрані гармати XVI-XVIII століть та паркан із зображенням давньоруського язичницького божества Симаргла.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міської ради, передає Укрінформ. 

"Капітальний ремонт верхньої частини Валу вийшов на фінальний етап. Будівельники вже повертають на місця гармати, монтують паркан з зображенням Симаргла, який був демонтований перед капремонтом", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що всі роботи на Валу планують завершити до Дня Незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, окрасу старовинного Валу – 12 гармат XVI-XVIII століть Чернігівської фортеці – в середині червня зняли з постаментів, перенесли вглиб території Дитинця і поставили рядами.

У Чернігові на капітально відремонтований Вал повертають гармати / Фото: Чернігівська міська рада

За словами начальника управління ЖКГ міської ради Ярослава Куца, загалом на капремонт Валу в Чернігові передбачено 249 млн грн з державного бюджету та 59 млн – з місцевого. Частину коштів освоять цього року, частину – наступного.

Читайте також: У Полтаві завершують реконструкцію обласної філармонії

Ремонт відбуватиметься в IV черги і перша, що була розпочата в 2019 році, вже завершена. Це – реконструкція нижньої частини Валу (парку ім. М. Коцюбинського), де оновлено пішохідні доріжки, ліхтарі, лави, фонтан, озеленення. Урочисте відкриття нової туристичної локації в парку заплановане на 24 серпня.

Капремонт Гарматної алеї – це друга черга реконструкції Валу. Там також оновили доріжки, замінили світильники, підпірні стіни, зробили нове гранітне облицювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-