Затверджено склад експертної групи для створення спеціальних туристичних зон – Ткаченко

Затверджено склад експертної групи для створення спеціальних туристичних зон – Ткаченко

Укрінформ
Затверджено склад команди експертів, яка опікуватиметься створенням спеціальних туристичних зон (СТЗ).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Друга зустріч з експертною групою по туризму – done. Продовжуємо підготовку проєкту Спеціальних туристичних зон (СТЗ) із врахуванням побажанням експертів і представників індустрії. Говорили про: розвиток готельного бізнесу, пільгові режими, умови функціонування зазначених зон, перспективи подієвого туризму, митні послаблення. Регіони, які стануть пілотними проєктами, також визначили. Скоро розкажемо про них вам", – написав Ткаченко.

На його думку, важливо, щоб у створенні СТЗ враховувалося просторове планування, облаштування інфраструктури, навчальні програми в колаборації з міжнародними вишами і створення центрів розвитку туризму. Над цим також працюють у межах програми "Мандруй Україною".

"А ще – затвердили склад експертної групи, а отже команда, яка опікуватиметься створенням СТЗ – є! Наступний крок: опрацювати усі ідеї та матеріали та створити план дій для реалізації", – наголосив Ткаченко.

Читайте також: Для зростання кількості туристів необхідно створити належну інфраструктуру – Ткаченко

Ткаченко нагадав деякі з ідей, які могли б стати частиною програми.

"Зниження ПДВ до 5-7% та звільнення від сплати податку на прибуток протягом 5 років з моменту утворення СТЗ; спеціальні тарифи на довгострокову оренду землі; додаткові можливості по перенесенню збитків минулих періодів на майбутнє; звільнення від місцевих податків для підприємств, які інвестували в бізнес на цій території; державно-приватне партнерство для більш як 500 об’єктів розміщення людей (пансіонатів, готелів, хостелів); створення сприятливих валютно-фінансових умов терміном на 5 років", – зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня Ткаченко заявив, що зростання кількості туристів в Україну залежить від великого спектру питань, у першу чергу йдеться про створення належної інфраструктури.

Фото зі сторінки Олександра Ткаченка у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-