Слобожанське коноплярство планують перетворити на туристичний «магніт»

Слобожанське коноплярство планують перетворити на туристичний «магніт»

Укрінформ
У Сумській області незабаром з’явиться агротуристичний кластер "Слобожанське коноплярство", який має стати візитівкою і одним із "магнітів" регіону.

Про це повідомила пресслужба Сумської обласної ради, передає Укрінформ. 

"Наразі на Сумщині триває процес створення агротуристичного кластеру "Слобожанське коноплярство". Відповідний проєкт за результатами конкурсного відбору Міністерства розвитку громад та територій України став переможцем та отримав фінансування з державного бюджету України розміром понад 14 млн грн", – ідеться у повідомлені.

Зазначається, що один із напрямків проєкту – це популяризація виробництва та споживання продуктів із конопель.

За інформацією згаданого міністерства, проєкт ставить за мету відродження вікових традицій Слобожанщини та впровадження сучасних наукових досягнень у вирощування технічних конопель, їхнього перероблення, а також використання конопляних продуктів у харчуванні та побуті. Серед конкретних цілей – розширення площ під технічними коноплями, забезпечення цієї культури переробленням, будівництво етномузею коноплярства, створення об’єктів для розвитку сільського/гастрономічного туризму тощо. 

Читайте також: В України з’явилася стратегія популяризування туристичного бренду

За словами директора Інституту сільського господарства Північного Сходу НААНУ Віктора Кабанця, сьогодні на Сумщині відроджуються вітчизняні традиції вирощування ненаркотичних конопель. Посівні площі під культурою цього року, як порівняти з минулим, збільшені на 70% і становлять 412 га. З конопель в області виробляють насіння для переробки, продукти харчування, текстиль, іншу продукцію.

На Сумщині створюють агротуристичний кластер "Слобожанське коноплярство" / Фото: sorada.gov.ua

Як повідомлялося, 7-8 серпня в селі Сад Сумського району, на території Інституту сільського господарства Північного Сходу, відбувся традиційний етнічно-фольклорний аграрний фестиваль коноплярства "HempFest". На його ярмарку свою продукцію представляли виробники з Сумської, Чернігівської, Полтавської, Житомирської, Рівненської, Київської областей. А для науковців пройшов практичний семінар на тему перспектив розвитку коноплярства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-