У Трускавці відкрили Карпатський офіс українсько-польської співпраці

У Трускавці відкрили Карпатський офіс українсько-польської співпраці

Укрінформ
У Трускавці, що на Львівщині, розпочав роботу Карпатський офіс українсько-польської співпраці.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Трускавець є ініціатором та учасником дуже цікавих українсько-польських проєктів. Знаю, що ідея відкриття спільного офісу витала давно. Його «передвісниками» були туристичні форуми і молодіжні обміни, спортивні табори, з яких виріс міжнародний гірськолижний молодіжний кубок «Карпатія Оpen», занесений до календаря міжнародної федерації спорту», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Очільник області розповів, що разом у Трускавці Україна та Польща заснували і, попри карантинні обмеження, розвивають Східноєвропейський форум. А також є туристичний кластер «Бескиди», в межах якого успішно співпрацюють чотири міста: Трускавець, Старий Самбір, Сянок та Риманув Здруй.

Головна ідея створення офісу – налагодження контактів і якісна співпраця між Україною та Польщею в різноманітних сферах, головна з яких – популяризація туристичної та інвестиційної привабливості частини Східних Карпат, котрі охоплюють гористу місцевість України та Польщі з їх рекреаційним і оздоровчим потенціалом. Ще одна стратегічна мета відкриття такої установи – сприяння та підтримка дружніх і добросусідських відносин через об’єднання і кооперацію зусиль між громадянами, урядовими й неурядовими організаціями обох країн, пропагування культури обох народів, збереження спільних природних, історичних та культурних надбань і цінностей.

Читайте також: Депутати Львівщини підтримали надання Трускавцю статусу державного курорту

Створили установу спільними зусиллями Міжнародного центру «Європейська інтеграція України» і Департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА при підтримці Генерального консульства Польщі у Львові. Розташований головний офіс в готельно-курортному комплексі «Карпати» м. Трускавець.

Тут будуть проводити спільні заходи: симпозіуми, конференції, круглі столи тощо. Офіс стане майданчиком для обміну досвідом та реалізації спільних проєктів.

Надалі філії офісу співпраці планують відкрити й в інших містах та курортних населених пунктах карпатських регіонів України. Організацію і координацію діяльності офісу здійснюватиме МЦ «Європейська інтеграція України».

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-