«Чеський спадок в Ужгороді»: 30 об'єктів увійдуть до нового туристичного маршруту

«Чеський спадок в Ужгороді»: 30 об'єктів увійдуть до нового туристичного маршруту

Відео
Укрінформ
Представництво Чеського центру Києва в Ужгороді ініціювало проєкт «Чеський спадок в Ужгороді», метою якого є актуалізація чеської культурної спадщини як органічної частини сучасного міського ландшафту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Державного агентства розвитку туризму.

«Маршрут проєкту містить у собі 30 об’єктів не тільки культурно-історичної, а й архітектурної спадщини, завдяки яким всі охочі зможуть поринути у міжвоєнну епоху», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, історія Ужгорода – одна з найбагатших, тому саме на території цього міста розкинулися тисячі пам’яток, від яких віє духом старовини. Наочним прикладом є урядово-житловий квартал Малий Ґалаґов, який був побудований ще за часів Першої Чехословацької Республіки.

У ДАРТ інформують, як саме буде здійснюватися таємнича подорож у минуле.

Низка коротких, фактологічно перевірених та цікаво написаних аудіодовідок чеською та українською мовами відкриють для зацікавлених туристів портал у минуле, де переплітаються долі людей, пролітають цілі епохи та події.

Читайте також: Новий туристичний маршрут з Рівного об’єднає 7 міст трьох областей

Водночас безкоштовні додатки, туристичні сервіси та QR-коди, що будуть розміщені на кожній локації, відкриють доступ до вищезгаданих аудіодовідок. У межах промоції проєкту планується також створення 30 авторських листівок із зображенням усіх історичних пам’яток. Вони ілюструватимуть аудіодовідки у віртуальному просторі, а в майбутньому можуть стати окремим туристичним культурним продуктом.

Маршрут «Чеський спадок в Україні» доступний за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-