На туристичних об'єктах Черкащини з'явилися аудіогіди

На туристичних об'єктах Черкащини з'явилися аудіогіди

Відео
Укрінформ
В Черкаській області покращують навігацію для туристів. Інформаційні пілони, смарттаблиці, аудіогіди та нові маршрути вже з’явилися або мають з’явитися найближчим часом.

Про це повідомляє Черкаська ОДА, передає Укрінформ.

«Ми маємо туристичні «магніти» – відомі в Україні та навіть світі пам’ятки, але знайти їх – просте завдання хіба що для місцевих. Частіше турист не знає, куди їхати, що дивитися і де відпочивати. І він не хоче на це витрачати час! Йому треба все «покласти на тарілочку». Ми це цілком розуміємо. Тому на основних туристичних локаціях Черкащини вже є аудіогіди. Ми встановили смарттаблиці на 12 туроб’єктах Черкащини. Це – вказівники з інформаційною довідкою та QR-кодом, за яким можна завантажити голосову інформацію. Важливо, що все продубльовано і шрифтом Брайля», – розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко на туристичному форумі в Суботові.

Також на Черкащині встановили пілони з картами місцевості та інформацією про туристичні об’єкти, що є поряд. Сьогодні їх чотири: біля резиденції Богдана Хмельницього та Іллінської церкви в Суботові, дубу Максима Залізняка та автовокзалу в Каневі.

Таку туристичну навігацію, додав посадовець, до кінця року планують встановити по всій області. Це ще 19 пілонів і 35 смарттаблиць.

Читайте також: У Киргизькому національному музеї з'явився перший україномовний аудіогід

Разом із розвитком туристичної галузі в області ремонтуються дороги якими їздитимуть туристи. Майже закінчено ремонт автодороги Н-08 Бориспіль – Дніпро в Черкаській області, активно ремонтується дорога Н-16 Золотоноша – Умань, яка перетинає майже всю область із сходу на захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-