На фасаді Хмельницького турінфоцентру з’явився ретростінопис

На фасаді Хмельницького турінфоцентру з’явився ретростінопис

Укрінформ
На фасаді Хмельницького туристично-інформаційного центру (ТІЦ) створили стінопис із зображенням пішохідної вулиці Проскурівської середини ХХ століття.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла головний фахівець Агенції розвитку Хмельницького Анна Пилипюк.

«Наш туристично-інформаційний центр розташований у центрі міста Хмельницького на вулиці Проскурівській, 40. Ми вирішили прикрасити задній фасад ТІЦ арт-об’єктом, який би влучно доповнював навколишню атмосферу. У нас в архіві є багато фотокарток, на яких видно, який вигляд Проскурів (колишня назва Хмельницького – ред.) мав у минулому столітті. Для стінопису ми обрали зображення, на якому видно будівлі Проскурівської середини ХХ століття», – зазначила Пилипюк.

За її словами, центральна будівля на стінописі – це будинок культури, що зберігся у первісному вигляді. У будівлі ліворуч розташований медичний коледж, але вона не збережена у своєму автентичному вигляді. Будівля праворуч – це колишній пасаж, який зберігся лише частково.

«Найкращий вигляд артоб’єкт має, якщо на нього дивитися, прямуючи до турінфоцентру доріжкою з боку парку Шевченка. Так здалеку видно всю вулицю Проскурівську, а цей стінопис, як своєрідний портал у минуле», – додала головний фахівець Агенції розвитку Хмельницького.

Читайте також: Хмельниччина туристична: від фортець до «Атлантиди» і Бакотського моря

Стінопис на фасаді туристично-інформаційного центру зобразила хмельницька художниця Діана Панасова. 

Фото: Хмельницький туристично-інформаційний центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-