У Луцьку закінчують проєкт «Нове життя Старого міста»

У Луцьку закінчують проєкт «Нове життя Старого міста»

Фото
Укрінформ
У Луцьку завершують реалізацію проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Управління інформаційної роботи Луцької міської ради.  

«У Луцьку майже завершується робота над реалізацією унікального проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», який передбачає ремонт підвалів, фасаду монастиря єзуїтів, башти Чорторийських з оборонним муром, а також благоустрій прилеглих територій», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в межах проєкту вже здійснили реконструкцію південно-західного фасаду монастиря єзуїтів, відновили стіни башти Чорторийських і частину оборонної стіни. У планах – відремонтувати територію поруч із входом у підземелля Собору та висадити зелені насадження.

«Відтак, ми вже маємо цілий підземний комплекс, який планують наповнити різноманітними цікавими для туристів об'єктами», – зазначили у міськраді Луцька.

За їхньою інформацією, наразі тут тривають археологічні дослідження у нещодавно виявлених підвалах, про які раніше нічого не було відомо. Туди вже облаштували вхід. Завершують реконструкцію підвалів монастиря єзуїтів.

У Луцьку закінчують проєкт «Нове життя Старого міста» / Фото: Луцька міськрада

У підземеллі для туристів планують відкрити сучасний Музей-майстерню лицарства і середньовічних часів, встановити силіконову фігуру монаха-єзуїта, голограму привида, мультимедійні екрани та інше.

«Об'єднавши підземелля вежі Чорторийських із підземеллями кафедрального Собору, ми матимемо найдовші підземелля в Європі. Планують у цих приміщеннях влаштовувати екскурсії, що триватимуть понад годину і дивуватимуть лучан і гостей нашого міста великою кількістю історичних атракцій», – зазначають у міськраді.

Читайте також: Луцьких кликунів позначили на інтерактивній мапі

Також у підземеллі планують представити речі, які знайшли під час останніх розкопок.

Для відвідувачів вежу Чорторийських та підвали монастиря хочуть відкрити наприкінці вересня - на початку жовтня цього року. На територію вхід буде безплатним. Платити доведеться лише за екскурсії, кошти від яких йтимуть на утримання території.

Відомо, що вартість проєкту «Нове життя Старого міста» становить понад 30 мільйонів гривень, які отримали в межах грантової Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-